Chorale Haganum

Chorale Haganum vindt zijn oorsprong in het begin van de coronapandemie in 2020. Toen ontstond de behoefte aan een kleinschalig ensemble ten behoeve van de kerkdiensten die via YouTube werden gestreamd vanuit de Haagse Kloosterkerk. In een wisselende samenstelling werd, bijna wekelijks, meegewerkt aan deze diensten en zo ontstond een ensemble met een vaste kern onder leiding van dirigent, cantor, organist en componist Daniel Rouwkema.

Als Kloosterkerk Ensemble is aan verschillende televisieopnames medewerking verleend, tweemaal voor Nederland Zingt (in Wijk bij Duurstede en Doesburg) en twee maal tijdens de Nationale Nieuwjaarszegen. In december 2021 werd – nét voor de zoveelste lockdown – een live optreden verzorgd in Warmond en realiseerde het Ensemble een livestream-opname met vocale muziek van Benjamin Britten, nu eens niet als ‘gemengd’ koor maar met enkel vrouwenstemmen.

De ervaring als projectkoor én de ervaring met de rijke traditie van de Anglicaanse koormuziek was voor Renate Jacobs en Ellen van der Sar, zangers van het Ensemble, aanleiding om het informele ensemble te formaliseren. Op 22 augustus 2022 werd daartoe de Stichting Chorale Haganum opgericht.

Toga’s in de maak…

Onze mascotte Clucas